Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Ribizliparfé

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

250g ribizli
2dl sovány tejszín
90g natúr habcsók
1dl sovány tej
40g kristálycukor

 

Elkészítése:

1. A tejszínt betesszük a fagyasztóba 10-15 percre.

2. Közben megmossuk, megszárítjuk a ribizlit, és leszedjük a szemeket.

3. A habcsókot szétmorzsoljuk, vagy apró darabokra vágjuk.

4. A ribizlit összemixeljük a tejjel, először alacsony, majd erős fokozaton 2-3 percig. Leszűrjük, egy kanál hátoldalával jól kinyomkodjuk a gyümölcsből a maradék levet.

5. Kivesszük a tejszínt a fagyasztóból, és nagyon kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a cukrot, még néhány másodpercig verjük, majd óvatosan belekeverjük a ribizlipépet. Végül óvatosan belekeverjük az apróra tört habcsókot.

6. Sütőpapírral kibélelt, egyenes oldalú formába töltjük, és 4 órára betesszük a fagyasztóba.

7. A parfét óvatosan kiborítjuk a formából, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és feleszeletelve tároljuk.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL