250g ribizli
2dl sovány tejszín
90g natúr habcsók
1dl sovány tej
40g kristálycukor
1. A tejszínt betesszük a fagyasztóba 10-15 percre.
2. Közben megmossuk, megszárítjuk a ribizlit, és leszedjük a szemeket.
3. A habcsókot szétmorzsoljuk, vagy apró darabokra vágjuk.
4. A ribizlit összemixeljük a tejjel, először alacsony, majd erős fokozaton 2-3 percig. Leszűrjük, egy kanál hátoldalával jól kinyomkodjuk a gyümölcsből a maradék levet.
5. Kivesszük a tejszínt a fagyasztóból, és nagyon kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a cukrot, még néhány másodpercig verjük, majd óvatosan belekeverjük a ribizlipépet. Végül óvatosan belekeverjük az apróra tört habcsókot.
6. Sütőpapírral kibélelt, egyenes oldalú formába töltjük, és 4 órára betesszük a fagyasztóba.
7. A parfét óvatosan kiborítjuk a formából, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és feleszeletelve tároljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK