60dkg csirkemell
20dkg vaj
2dl tejszín (vagy tejföl)
1-2dl száraz fehérbor
4ek ketchup
10dkg liszt
Só, bors, kakukkfű
1. Először pucold meg a csirkemellet, majd vágd kb. 1 cm-es csíkokra, majd alaposan sózd be. A liszt felében keverj el borsot és forgasd meg benne a csirkemell csíkokat.
2. A maradék lisztből és a vajból kezdj el fehér rántást készíteni (értsd: pirospaprika nélkül). Amikor forrni kezd, add hozzá a kakukkfüvet, és a borsot.
3. Öntsd fel a borral, a ketchuppal, majd szép lassan keverd hozzá a tejszínt is, melegítsd tovább rottyanásig.
4. A csirkemell csíkokat öntsd bele egy tepsibe, majd borítsd rá a mártást, kicsit keverd össze, végül sütőben süsd készre.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK