Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Mézes vesepecsenye grillezett ananásszal

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

¼ csésze hoisin(ázsiai) mártás
1 evőkanál méz
1 evőkanál friss reszelt gyömbér
1 teáskanál szezámolaj
50 dkg vesepecsenye
½ közepes ananász
2 evőkanál barnacukor

 

Elkészítése:

1. Készítsd elő, hogy közepesen melegek legyenek a grillrácsok. Kis edényben keverd össze a hoisin szószt* a mézzel, a gyömbérrel és a szezámolajjal.

2. A sertéshúst 18-20 percig grillezd rózsaszínre. Egy fűrészes késsel vágd az ananász 4 cikkelyre. Dörzsöld be az ananász húsát barnacukorral.

3. Grillezd 10 percen keresztül az ananász mindkét oldalát. Amíg az ananász el nem készül, addig kend be a húst az előzőleg elkészített mézes szósszal, majd dobd vissza a grillrácsra és süsd magas hőfokon míg kérges nem lesz a külseje.

4. Tálaláskor szeleteld fel a sertéshúst, és köretként tálald az ananászt hozzá.

*Hoisin szósz: édes-savanyú, sötétbarna, sűrű mártás. Tradicionális kínai szósz, mely édesburgonyából készül Szinte bármilyen húsféle pácolására kiváló. Kapható nagyobb élelmiszer-áruházakban és ázsiai élelmiszerboltokban.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL