Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Lecsós csirke

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

75dkg csirkehús (lehet mell vagy comb)
2ek zsír
1 fej vöröshagyma
25dkg paradicsom
50dkg paprika
3dl víz
2ek őrölt pirospaprika
Só, bors

 

Elkészítése:

1. Mosd meg a csirkehúst, majd a paprikás csirkéhez hasonlóan szeld fel. Sózd, borsozd, majd forró zsiradékon pirítsd meg.

2. Készítsd elő a vöröshagymát, vagyis pucold meg, majd szeleteld fel szép apróra vagy még egyszerűbb, ha lereszeled. Amikor a kérgesre sült a csirkehusi, vedd ki az edényből, és tedd félre egy tálra. A főzőedényben maradt zsiradékban pirítsd meg a vöröshagymát.

3. Időközben előkészítheted a többi hozzávalót. Vagyis mosd meg a paradicsomot és a lecsópaprikát. A paradicsomot vágd gerezdekre, csippentsd le belőle a zöld részt. A paprikát csumázd ki, majd szeld fel kockára.

4. Ha a vöröshagyma már üvegesre sült, akkor add hozzá először a paradicsomot, fedő alatt párold tovább. Majd amikor levet eresztett, szórd hozzá a paprikát.

5. Alaposan keverd össze, sózd, borsozd. Öntsd hozzá a pirospaprikát: ha még nincs elég rutinod, akkor húzd le addig a tűzről, míg alaposan el nem kevered, mert ha odakap, megkeseredik.

6. Tedd vissza bele a csirkét, öntsd fel vízzel. Majd fedő alatt, takarék lángon főzd puhára.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL