2 szelet tengeri halfilé (javaslat: pangasius)
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 darab paradicsom
50 dkg lecsópaprika
Olaj
A lecsóalaphoz: só, bors, őrölt pirospaprika
A halhoz: só, bors, bazsalikom, citromfű, lestyán
1. Először készítsd el a lecsót. Pucold meg a vöröshagymát, majd vágd fel apróra, vagy reszeld le. Forró olajos serpenyőben pirítsd üvegesre a vöröshagymát.
2. Időközben előkészítheted a többi hozzávalót. Vagyis mosd meg a paradicsomot és a lecsópaprikát. A paradicsomot vágd gerezdekre, csippentsd le belőle a zöld részt. A paprikát csumázd ki, majd szeld fel kockára.
3. Ha a vöröshagyma már üvegesre sült, akkor add hozzá először a paradicsomot, fedő alatt párold tovább. Majd amikor levet eresztett, szórd hozzá a paprikát.
4. Alaposan keverd össze, sózd, borsozd. Öntsd hozzá a pirospaprikát: ha még nincs elég rutinod, akkor húzd le addig a tűzről, míg alaposan el nem kevered, mert ha odakap, megkeseredik. Párold készre fedő alatt, majd tedd félre.
5. A halfiléket szeleteld fel 4-5 cm-es darabokra, sózd be, majd kevés forró zsiradékon hirtelen pirítsd meg mindkét oldalát. Ezután szórd hozzá a többi fűszert is: a borsot, a bazsalikomot, a citromfüvet és a lestyánt, valamint reszeld rá a fokhagymát is.
6. Öntsd rá a lecsót és párold puhára benne a halat, ezután már csak addig főzd, amilyen sűrűségűre szeretnéd a lecsós szószt hozzá.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK