400g rebarbara
100g marcipánmassza
100g vaj
200g cukor
4 tojás
2 üveg keserűmandula aroma
150g liszt
2tk sütőpor
100ml tejszín
Só
2tk porcukor
1. A rebarbarát mosd, majd hámozd meg és szeleteld 1,5cm-es darabokra. A marcipánmasszát durván reszeld le.
2. A vajat, 100g cukorral, 2 tojással és még 2 tojássárgájával, a keserűmandula aromával és a marcipánnal dolgozd krémesre.
3. A lisztet keverd össze sütőporral, tejszínnel, később a marcipánmasszával, végül add hozzá a rebarbarát is.
4. Egy 12db-os muffinsütőt bélelj ki muffinpapírral, töltsd meg háromnegyedig a masszával, a tetejére tegyél egy-egy citromkarikát.
5. Süsd ki a tésztát 190ºC-ra előmelegített sütőben, 15-20 percig. Majd tedd félre langyosra hűlni.
6. Kettő tojásfehérjét egy csipet sóval verj fel keményre. Majd add hozzá a maradék cukrot, és üsd addig a habverővel, míg sima és fényes nem lesz (ez kézi robotgéppel kb. további 3 percet vesz igénybe).
7. Oszd el a tojáshabot a muffinok tetején, és tedd vissza 220ºC-ra előmelegített sütőbe, és süsd arany barnára.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK