Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Angyali sütemény

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

150g szeder
120ml fehérbor
120g ribizlizselé
1 rúd fahéj
3 tojásfehérje
¼ tk só
1tk citromlé
100g cukor
½ tk sütőpor
20g étkezési keményítő
20g liszt
1tk citromlé
Tejszínhab

 

Elkészítése:

1. Mosd meg a szedret, és tedd félre lecsepegni. Közben a ribizlis (vagy más piros gyümölcsös) zselét főzd meg, de hagyd hígra, hogy szószos legyen, valamint bolondítsd meg egy rúd fahéjjal. Ha megfőzted, tedd félre hűlni, és keverd hozzá a szedret is.

2. A tojásfehérjét verd fel kemény habbá a sóval és a citromlével, közben adj hozzá 70g-nyit a cukorból.

3. A maradék cukrot keverd össze a sütőporral, a liszttel, valamint az étkezési keményítővel. Ezután add hozzá a tojásfehérjét.

4. Egy 6db-os muffinsütőt bélelj ki muffinpapírral, töltsd meg háromnegyedig a masszával, majd süsd ki a tésztát 180ºC-ra előmelegített sütőben, 25-30 perc alatt. Ha kisült, tedd félre hűlni.

5. A muffinokra tegyél tejszínhabot, és ennek a tetejére locsold a szedres szósszal.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL