3db narancs
1 rúd vanília
6db körte
600g hájas tészta
200g marcipán
50g cukor
6 csepp keserű mandula-aroma
Só
2 tojásfehérje
1 tojássárgája
100g trópusi gyümölcscukor
1. Az egyik narancs héját reszeld le, és mindháromnak facsard ki a levét. Add hozzá a vanília rudat, majd kezdd el összefőzni őket – szép lassan forrásig.
2. A körtéket hámozd, majd felezd meg, és magozd ki. Vagdosd be a domborúrészét félcentiméterenként, majd tedd a narancslébe, és fedő alatt főzd meg.
3. Vágd félbe, majd nyújtsd ki a hájas tésztát 40x30cm-es téglalapra. A marcipánt reszeld le, majd dolgozd össze cukorral, mandulaaromával, 1 csipetnyi sóval, és tojásfehérjével.
4. Egy tepsi aljára tegyél sütőlapot, majd simítsd el benne az egyik hájas tészta lapodat, egyengesd el rajta a marcipánkrém ¾-ét, a megmaradt hájas tészta lapot tedd a tetejére.
5. A tojássárgáját keverd össze 4 evőkanál vízzel, majd kend be vele a tészta tetejét. A tészta tetejét vágd 12 arányos négyszögre. Mindegyik közepére tegyél fél-fél körtét. Tedd félre a narancsleves főzőlét.
6. Süsd 190ºC-ra előmelegített sütőben 40-50 percen keresztül. Ha megsült, tedd félre hűlni.
7. A főzőlét szűrd le, majd kezd el felmelegíteni a gyümölcscukorral. 4 perc főzés után töltsd ki poharakba, és tedd félre hűlni, és nagyon finom narancsos kocsonya lesz belőle.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK