2ek olívaolaj
1 nagy fej vöröshagyma, félbevágva és vékonyra szeletelve
5 szelet angolszalonna (350g), durvára vágva
2tk zúzott fokhagyma
1kg burgonya, meghámozva és nagyobb darabokra vágva
6 tojás
2 evőkanál
1. Az olaj felét hevítsük fel egy nagy (28cm átmérőjű) teflonserpenyőben, dobjuk bele a hagymát, a szalonnát és a fokhagymát, majd párolják, amíg a hagyma megpuhul.
2. Adjuk hozzá a burgonyát, és az egészet pároljuk további tíz percig, amíg a burgonya is puhára fő.
3. Ezután öntsük a burgonyás keveréket egy tálba, a serpenyőt töröljük tisztára, majd öntsük bele a maradék olajat, végül egyenletesen oszlassuk el benne a burgonyát.
4. A tojást a vízzel verjük fel, majd öntsük ezt is a serpenyőbe.
5. A frittatát alufóliával lefedve, alacsony lángon, kb. nyolc-tíz percig süssük, míg az alja megpirul.
6. Ezután tegyük forró grillsütőbe, és süssük tovább, amíg a teteje is megpirul. Zöldsalátával tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK