6 szelet friss pisztrángfilé (egyenként 120g)
2ek szezámmag
1ek köménymag
15g só
5g fruktóz
A mártáshoz:
1-1 kk apróra vágott: hagyma, uborka, kapribogyó, petrezselyem
100g sovány túró
Fél ek közepesen erős mustár
1. Ha lehet, bőr nélküli pisztrángot vásároljunk. Ha van benne szálka, csipesszel kiszedjük. Három szeletet kis kockákra vágunk, majd alaposan összekeverjük a 3 egész filével, a köménymaggal, a sóval, a fruktózzal és a paprikával. Többször átforgatjuk, hogy egyenletesen eloszlassuk a hozzávalókat, majd fóliával lefedve 12 órára betesszük a hűtőszekrénybe.
2. Elkészítjük a mártást: összekeverjük a hagymát, az uborkát, a kapribogyót és a petrezselymet a túróval és a mustárral, sózzuk és borsozzuk. Lecsepegtetjük a pisztrángkockákat, és a mártásba keverjük.
3. A mártással bevont halkockákat 6 előhűtött tányér közepére halmozzuk. Az egész filéket hosszanti irányban csíkokra vágjuk, és kettesével a halkockák köré tekerjük, mintha fészket formálnánk. Megszórjuk szezámmaggal, és nagyon hidegen tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK