4 nagy friss hering, egyenként 250 g
10 g margarin
0,5 dl hallé
fél citrom leve
só és őrölt bors
A töltelékhez:
100 g sovány túró
1 tojásfehérje
25 g zsemlemorzsa
4 ek apróra vágott (metélőhagyma, turbolya és petrezselyem)
1. Lehetőleg tisztított heringet vásároljunk. Megmossuk és megszárítjuk. Kívül-belül megsózzuk és megborsozzuk.
2. Elkészítjük a tölteléket: a túrót simára elkeverjük a tojásfehérjével, hozzáadjuk a zsemlemorzsát és a fűszernövényeket. Sózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük.
3. Előmelegítjük a sütőt 210 ºC-ra (7. fokozat). A margarint felolvasztjuk egy akkora sütőtálban, amelyben elférnek a halak. A megtöltött heringeket a tálba tesszük, leöntjük a hallével és a citromlével. Betesszük a sütőbe, és 12-15 percig sütjük.
4. A sütőből kivéve a heringeket óvatosan előmelegített tányérokra tesszük és azonnal tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK