Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Gesztenyekrokett

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

300g fagyasztott gesztenye
5 zellerlevél
2dl sovány tej
2dl víz
80g liszt
3 tojás
1kk apróra vágott kapor
1kk olívaolaj
Só és őrölt bors

 

Elkészítése:

1. Az apróra vágott zellert és a gesztenyét a tejjel felforraljuk, lefedve, közepes lángon 10-15 percig főzzük. A gesztenye a főzés folyamán magába szívja a tejet. Villával alaposan dolgozzuk össze.

2. A lisztet egy csipet sóval, a borssal és a felforrósított vízzel alaposan összekeverjük. Nagy lángon 30 másodpercig főzzük folyamatosan keverve. Aztán 5 percig hagyjuk hűlni, majd egymás után beledolgozzuk a tojásokat. Hozzáadjuk az összetört gesztenyét és kaprot, és jól összekeverjük.

3. Vékonyan kiolajozunk egy tapadásmentes bevonatú serpenyőt, és kis lángon felhevítjük. Kávéskanállal kis tésztahalmokat rakunk a serpenyőbe, majd lefedve oldalanként 4 percig sütjük. Papírtörlőn felitatjuk róla az olajat, majd köretként tálaljuk szárnyashoz, halhoz, vagy desszertként lekvárral.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL