Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Pikáns gesztenyével töltött káposztabatyu

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

300g fagyasztott gesztenye
8db zöld káposztalevél
30g aszalt sárgabarack
1 kis fej hagyma
50g édesköménygumó
10g zellerszár
1kk olívaolaj
1 csipet édes őrölt paprika
15g tört koriandermag
3ek fehérbor
1,25dl víz
Só és őrölt bors

 

Elkészítése:

1. Felforralunk 1 liter vizet. Kiválasztunk 8 szép, ropogós és egészséges káposztalevelet. Hideg vízben megmossuk, és kivágjuk a vastag ereket. 3 percre lobogó forró vízbe dobjuk a leveleket, majd azonnal hideg vízbe merítjük, és konyharuhán megszárítjuk.

2. Apróra vágjuk az aszalt sárgabarackot. Megtisztítjuk a hagymát, megmossuk az édesköményt és a zellert, majd mindegyiket apróra vágjuk.

3. Felhevítjük az olívaolajat, beletesszük az apróra vágott zöldségeket, és 3 percig sütjük erős lángon, gyakran megkeverve. Hozzáadjuk az apróra vágott sárgabarackot, a gesztenyét, a paprikát, a koriandert, a fehérbort és a vizet. Felforraljuk, 2 csipet sóval, borssal ízesítjük, majd lefedve és közepes lángon 15 percig főzzük.

4. A gesztenyét villával összetörjük.

5. A kiterített káposztaleveleken elosztjuk a gesztenyés keveréket, majd a levelek szélét visszahajtva kis batyukat formálunk, és átkötjük. 5 percig főzzük gőzben, forrón tálaljuk.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL