300g fagyasztott gesztenye
8db zöld káposztalevél
30g aszalt sárgabarack
1 kis fej hagyma
50g édesköménygumó
10g zellerszár
1kk olívaolaj
1 csipet édes őrölt paprika
15g tört koriandermag
3ek fehérbor
1,25dl víz
Só és őrölt bors
1. Felforralunk 1 liter vizet. Kiválasztunk 8 szép, ropogós és egészséges káposztalevelet. Hideg vízben megmossuk, és kivágjuk a vastag ereket. 3 percre lobogó forró vízbe dobjuk a leveleket, majd azonnal hideg vízbe merítjük, és konyharuhán megszárítjuk.
2. Apróra vágjuk az aszalt sárgabarackot. Megtisztítjuk a hagymát, megmossuk az édesköményt és a zellert, majd mindegyiket apróra vágjuk.
3. Felhevítjük az olívaolajat, beletesszük az apróra vágott zöldségeket, és 3 percig sütjük erős lángon, gyakran megkeverve. Hozzáadjuk az apróra vágott sárgabarackot, a gesztenyét, a paprikát, a koriandert, a fehérbort és a vizet. Felforraljuk, 2 csipet sóval, borssal ízesítjük, majd lefedve és közepes lángon 15 percig főzzük.
4. A gesztenyét villával összetörjük.
5. A kiterített káposztaleveleken elosztjuk a gesztenyés keveréket, majd a levelek szélét visszahajtva kis batyukat formálunk, és átkötjük. 5 percig főzzük gőzben, forrón tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK