300g fagyasztott gesztenye
8db zöld káposztalevél
30g aszalt sárgabarack
1 kis fej hagyma
50g édesköménygumó
10g zellerszár
1kk olívaolaj
1 csipet édes őrölt paprika
15g tört koriandermag
3ek fehérbor
1,25dl víz
Só és őrölt bors
1. Felforralunk 1 liter vizet. Kiválasztunk 8 szép, ropogós és egészséges káposztalevelet. Hideg vízben megmossuk, és kivágjuk a vastag ereket. 3 percre lobogó forró vízbe dobjuk a leveleket, majd azonnal hideg vízbe merítjük, és konyharuhán megszárítjuk.
2. Apróra vágjuk az aszalt sárgabarackot. Megtisztítjuk a hagymát, megmossuk az édesköményt és a zellert, majd mindegyiket apróra vágjuk.
3. Felhevítjük az olívaolajat, beletesszük az apróra vágott zöldségeket, és 3 percig sütjük erős lángon, gyakran megkeverve. Hozzáadjuk az apróra vágott sárgabarackot, a gesztenyét, a paprikát, a koriandert, a fehérbort és a vizet. Felforraljuk, 2 csipet sóval, borssal ízesítjük, majd lefedve és közepes lángon 15 percig főzzük.
4. A gesztenyét villával összetörjük.
5. A kiterített káposztaleveleken elosztjuk a gesztenyés keveréket, majd a levelek szélét visszahajtva kis batyukat formálunk, és átkötjük. 5 percig főzzük gőzben, forrón tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK