Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Gesztenyés muffin

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

10 dkg étcsokoládé
25 dkg gesztenyemassza
10 dkg puha vaj
2 evőkanál rum
2 evőkanál baracklekvár
5 dkg cukor
3 tojás
1 csipetnyi só
5 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
Tetejére:
tejszínhab
őrölt fahéj

 

Elkészítése:

1. A muffinsütő mélyedéseibe muffinpapírt teszünk.

2. A darabokra tört étcsokoládét gőz fölött felolvasztjuk, majd amikor kihűlt robotgéppel összekeverjük a gesztenyemasszával, a puha vajjal, a rummal, a lekvárral, a cukorral és a tojások sárgájával.

3. A tojások fehérjéből csipetnyi sóval kemény habot verünk, a lisztet pedig elvegyítjük a sütőporral.

4. A tojásfehérjehabot hozzákeverjük a gesztenyés masszához (előbb egy kevés habbal fellazítjuk a masszát, majd óvatosan hozzáadjuk a többi habot is), majd belekeverjük a sütőporos lisztet és a muffinformákba adagoljuk.

5. Előmelegített sütőben 175 °C-n sütjük kb. 30 percig.

6. Tejszínhabbal és őrölt fahéjjal díszítjük.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL