50 dkg gesztenye
20 dkg porcukor
4 tojás
10 dkg margarin
10 dkg mandula
1 evőkanál csillagánizs
csipetnyi só
1 vaníliás cukor
1. A gesztenyét bevagdossuk, leforrázzuk, meghámozzuk, és egy csipetnyi sóval, valamint a teatojásba zárt ánizsmaggal kevés vízben, fedő alatt puhára pároljuk. Még melegen áttörjük.
2. A vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a gesztenyét, a vágott mandulát, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét.
3. Kivajazott, lisztezett, kerek tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 35-40 percig sütjük.
4. A formában hagyjuk kihűlni, tetejét meghintjük vaníliás porcukorral, és tortaszerűen szeleteljük.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK