Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Ánizsos gesztenyetorta

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

50 dkg gesztenye
20 dkg porcukor
4 tojás
10 dkg margarin
10 dkg mandula
1 evőkanál csillagánizs
csipetnyi só
1 vaníliás cukor

 

Elkészítés:

1. A gesztenyét bevagdossuk, leforrázzuk, meghámozzuk, és egy csipetnyi sóval, valamint a teatojásba zárt ánizsmaggal kevés vízben, fedő alatt puhára pároljuk. Még melegen áttörjük.

2. A vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a gesztenyét, a vágott mandulát, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét.

3. Kivajazott, lisztezett, kerek tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 35-40 percig sütjük.

4. A formában hagyjuk kihűlni, tetejét meghintjük vaníliás porcukorral, és tortaszerűen szeleteljük.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL