1 kg zöldbab (ha nincs idénye, akkor inkább gyorsfagyasztott legyen)
1 púpozott evőkanál liszt
1 evőkanál pirospaprika
2 gerezd fokhagyma
Só, víz
Ízlés szerint ecet/ bors/ petrezselyem
1. A zöldbabot mosd meg, majd a két szálak két végének lecsípése után, szeleteld fel kb. 2-2,5cm darabokra.
2. Reszeld le a fokhagymát és egy magasabb edény alján fonnyaszd meg (nem szabad nagyon sisteregnie).
3. Ezt követően szórd bele a feldarabolt zöldbabot, sózd és szórd meg pirospaprikával, keverd össze a fokhagymás olajjal, és fedő alatt párold puhára.
4. Amikor megpárolódott, szórd rá a lisztet. Jó alaposan keverd össze, majd amikor újra felmelegedett, önts rá annyi hideg vizet, hogy ellepje. Hagyd egyet rottyanni, és le is veheted a tűzről.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK