A húsgombóchoz
70 dkg csirkemell (lehet pulyka is)
1 közepes fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 tojás
15-20dkg árpagyöngy (más néven gersli)
só, bors
A paradicsom szószhoz
1 liter paradicsompüré
1-2 fej vöröshagyma
2 zeller szár levéllel
2 evőkanál pirospaprika őrlemény
2 evőkanál étkezési keményítő
3 evőkanál olíva olaj
só
fruktóz (gyümölcscukor) vagy méz
1. Egy kis lábosba beletesszük az árpagyöngyöt, majd leöntjük hozzávetőlegesen kétszerannyi lobogó forró vízzel, és légmentesen lefedjük. Tedd félre kihűlni, közben az árpagyöngy felszívja magát a vízzel és megpuhul!
2. Közben készítsük el a paradicsommártást! Vágjuk össze a hagymát apró kockákra. A fazékba tegyünk annyi olívaolajat, hogy éppen ne kapjon oda, forrósítsuk fel, majd adjuk hozzá a hagymát és dinszteljük üvegesre kislángon.
3. Ha már elég üveges a hagyma, húzzuk félre és adjunk hozzá 1 evőkanál pirospaprikát, a paradicsomlevet, ½ liter vizet és kezdjük el főzni. Ízlés szerint ízesítsük a fruktózzal. Közben tegyük hozzá a zellert, és az ételsűrítőt (forrás után) és kb. 15 percig főzzük össze.
4. Közben készítsük el a tölteléket! Daráljuk le a húst a hagymával és a fokhagymával együtt, majd adjuk hozzá a kihűlt rizst, fűszereket (feketebors, pirospaprika, só ízlés szerint), a tojást és alaposan dolgozzuk össze. A kész masszából készítsünk kis gombócokat és tegyük bele a forrásban levő paradicsommártásba, és főzzük körülbelül 20 percig.
TIPP:
Ha töltött paprikát szeretnénk készíteni, akkor a húst paprikába töltjük, és úgy főzzük meg, de még inkább pároljuk meg. Főtt burgonyával vagy teljes kiőrlésű, graham lisztből készült spagettival tálalva kiváló étel – és még egészséges is!
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK