Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Csirkés rizs

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

50 dkg csirkemell
45 dkg fagyasztott zsenge zöldborsó
2 közepes fej vöröshagyma
3 evőkanál olíva olaj
só, feketebors (ízlés szerint)
1 csomag petrezselyem
1 bögre barna rizs
1 db paradicsom
1 db zöldpaprika

 

Elkészítés:

1. A kockára vágott hagymát dinszteljük meg, és adjuk hozzá az apró kockára vágott csirkemellet. Kislángon kevergessük, míg levet nem enged.

2. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott paradicsomot és a paprikát, majd engedjük fel 1 bögre vízzel. Amikor elkezd forrni, helyezzünk rá fedőt, és alacsony lángon pároljuk tovább.

3. Amikor a paradicsom szétfőtt, adjuk hozzá a zöldborsót és ezzel is forraljuk fel. Forráskor adjuk hozzá a rizst és kétszer annyi vizet, majd az ismételt forrás után további 10 percig főzzük. Fedő alatt hagyjuk párolódni még 20 percet, majd tegyük rá az apróra vágott petrezselymet.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL