Vaníliapuding:
2 rúd vanília
600ml tej
100g cukor
400ml főzőtejszín
2 levél zselatin
60g étkezési keményítő
8 tojássárgája
60g mandulás keksz
Gránátalmaszósz:
50g cukor
250g málna
400ml áfonyalé
1ek étkezési keményítő
1db gránátalma
1. Vágd félbe hosszában a vaníliarudakat, és kapard ki belőle a magokat. A magokat a tejjel, cukorral és 300ml tejszínnel főzd fel. Majd tedd félre 30 percig hűlni.
2. Közben áztasd be hideg vízbe a zselatinlapokat. Az étkezési keményítőt dolgozd össze a tojássárgájával, valamint a 100ml tejszínt. Felezd meg a mandulás kekszet.
3. A vaníliás-tejes keveréket dolgozd össze a keményítőssel. Állandó kevergetés közben forrald fel lassan. Amint elkezd forrni, óvatosan bánj vele, mert az étkezési keményítő ekkor kezd igazán dolgozni, vagyis besűríti a krémed. Csomóssá vagy darabossá válhat! 15-20 másodperc alatt „összeugrik” a forráspont elérése után, ezért, ha ezt eléri, azonnal vedd le a tűzről, és tedd félre, de még kevergesd egy keveset.
4. Csavard ki, majd dolgozd el benne a zselatinlapokat.
5. Egy pudingformát hideg vízzel alaposan moss meg, majd csöpögtess le, de ne száríts ki. A vaníliás krémmel és a mandulás keksszel váltakozva, rétegesen töltsd fel, a legutolsó sor keksz legyen. Tegyél a tetejére egy nehezéket – pl. bögrét –, hogy a levegőbuborékok eltűnjenek belőle.
6. Egy fazékban kezdd el karamellizálni a cukrot. Add hozzá a megtisztított málnát, és az áfonyalevet. Szép lassan kezd el felforralni. Az étkezési keményítőt keverd el egy-két evőkanál vízzel, majd keverd hozzá.
7. A gránátalmát vágd félbe, és nyomkodd ki belőle a magokat, majd add a karamellás szószhoz.
8. Tálaláskor a hideg vaníliás pudinghoz adj a forró gránátalma-szószból.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK