Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Citrompuding vaníliás fügecarpaccióval

Szerző:
Szabó Anna


Hozzávalók:

Citrompuding:
2db citrom
500ml tejszín
50g cukor

2 tojássárgája
50g étkezési keményítő
150g joghurt
1db nagyobb briós
40g porcukor

Fügecarpaccio:
1 rúd vanília
1db fahéj
1tk porcukor
80ml olívaolaj
4db füge

 

Elkészítése:

1. Először is készítsd el a citrompudingot. A citromokat mosd meg és dörzsöld alaposan szárazra. Egy edénybe nyomd ki a gyümölcsök levét, és reszeld el a héjukat.

2. A tejszínből 400ml-t főzz fel a citromhéjjal, a cukor és egy csipetnyi só hozzáadásával. A megmaradó tejszínt keverd össze a tojássárgájával valamint az étkezési keményítővel, 10 evőkanál citromlével, joghurttal. Amikor elkezd forrni a nagyobb adag tejszín elkezd forrni, keverd hozzá a keményítős tojást.

3. A citromkrémet töltsd bele négy kisebb – kb. 150ml-es – hideg formába. Tedd két órára a hűtőbe.

4. Időközben a brióst vágd fél centiméteres szeletekre. Egy tapadásmentes edénybe fektesd le a briósszeleteket, szórd meg porcukorral és kezd el rákaramellizálni, vagyis amikor megolvadt a tetején a porcukor, fordítsd meg és a másik oldalát is szórd meg, majd süsd tovább. A kész briósszeleteket egy rácson pihentesd, míg ki nem hűl.

5. A fügecarpaccióhoz húzd le a friss fügék héját, majd szeleteld fel.

6. Vágd hosszában félbe a vaníliarudat, majd egy kés hegyével kapard ki belőle a magokat. Keverd össze őket porcukorral és fahéjjal, majd olívaolajon forrósítsd fel, és ebben süsd meg a fügeszeleteket.

7. Tálaláskor minden adag puding mellé, helyezz pár szelet fügét. Finom párosítás!

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL