Citrompuding:
2db citrom
500ml tejszín
50g cukor
Só
2 tojássárgája
50g étkezési keményítő
150g joghurt
1db nagyobb briós
40g porcukor
Fügecarpaccio:
1 rúd vanília
1db fahéj
1tk porcukor
80ml olívaolaj
4db füge
1. Először is készítsd el a citrompudingot. A citromokat mosd meg és dörzsöld alaposan szárazra. Egy edénybe nyomd ki a gyümölcsök levét, és reszeld el a héjukat.
2. A tejszínből 400ml-t főzz fel a citromhéjjal, a cukor és egy csipetnyi só hozzáadásával. A megmaradó tejszínt keverd össze a tojássárgájával valamint az étkezési keményítővel, 10 evőkanál citromlével, joghurttal. Amikor elkezd forrni a nagyobb adag tejszín elkezd forrni, keverd hozzá a keményítős tojást.
3. A citromkrémet töltsd bele négy kisebb – kb. 150ml-es – hideg formába. Tedd két órára a hűtőbe.
4. Időközben a brióst vágd fél centiméteres szeletekre. Egy tapadásmentes edénybe fektesd le a briósszeleteket, szórd meg porcukorral és kezd el rákaramellizálni, vagyis amikor megolvadt a tetején a porcukor, fordítsd meg és a másik oldalát is szórd meg, majd süsd tovább. A kész briósszeleteket egy rácson pihentesd, míg ki nem hűl.
5. A fügecarpaccióhoz húzd le a friss fügék héját, majd szeleteld fel.
6. Vágd hosszában félbe a vaníliarudat, majd egy kés hegyével kapard ki belőle a magokat. Keverd össze őket porcukorral és fahéjjal, majd olívaolajon forrósítsd fel, és ebben süsd meg a fügeszeleteket.
7. Tálaláskor minden adag puding mellé, helyezz pár szelet fügét. Finom párosítás!
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK