Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Fóliában sült vaníliás és fahéjas alma

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

4 nagy alma
Fél citrom leve
4kk méz
1 vaníliarúd
1kk őrölt fahéj

 

Elkészítése:

1. Meghámozzuk az almákat, kiszedjük a magházukat. Azonnal megöntözzük citromlével, nehogy megbarnuljanak.

2. Előmelegítjük a sütőt 180 ºC-ra. Az almákat sütőpapírból kivágott négyszögekre rakjuk egyenként, és 1-1 kávéskanál mézet öntünk beléjük. A vaníliarudat hosszában kettévágjuk, majd a fél rudakat keresztben is elfelezzük. Mindegyik almába beledugunk egy darab vaníliarudat, majd megszórjuk a gyümölcsöket fahéjjal. A sütőpapírt többször visszahajtva becsomagoljuk az almákat, és a csomagokat a gőzölőedény felső részében 15 percig főzzük.

3. Melegen, piros gyümölcsből készült öntettel tálaljuk becsomagolva, hogy mindenki maga nyissa ki a csomagját.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL