Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Narancsos mákos

Szerző:
Szabó Anna

 


Hozzávalók:

1 bögre liszt
2 narancs
1 csomag sütőpor
1/2 mokkáskanál őrölt fahéj
1 csipetnyi só
1 bögre darált mák
10 dkg lágy vaj/margarin
1 bögre cukor
2 tojás
1 narancs reszelt héja
1 bögre tej
10 dkg narancslekvár
10 dkg tortabevonó étcsokoládé
2 evőkanál olaj
1 evőkanál vágott pisztácia

 

Elkészítése:

1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Egy kb. 25x35 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a fahéjjal, a sóval és a mákkal.

2. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat, a reszelt narancshéjat, a narancsok kifacsart levét, végül a tejjel felváltva a mákos lisztet. A masszát a tepsibe öntjük, és középső rácsálláson 35-40 percig sütjük.

3. A tepsiben hagyjuk langyosra hűlni, aztán sütőpapírostul vágódeszkára emeljük. A lekvárt felforrósítjuk, megkenjük vele a tészta tetejét, kissé szikkadni, száradni hagyjuk. A felaprózott tortabevonó csokoládét forró vízfürdőbe állított lábasban felolvasztjuk, elkeverjük az olajjal, majd a tészta tetejére öntjük. Mielőtt teljesen megkötne, sűrűn beszórjuk pisztáciával és morzsacukorral. Hagyjuk teljesen megdermedni, majd 5x5 cm-es kockákra vagy szeletekre vágva kínáljuk.

 


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL