Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Mákos felfújt kandírozott naranccsal

Szerző:
Szabó Anna


Hozzávalók:

4ek rum
30g mazsola
100g mák
200g tej
70g cukor
3 levél zselatin
70g kandírozott narancs
400ml főző tejszín
6 szelet briós
50g vaj
2ek szeletelt mandula

 

Elkészítése:

1. A rumot melegítsd fel, de épp hogy csak langyosra, majd a mazsolát áztasd bele. A mákot őröld finomra.

2. A tejet kezdd el felmelegíteni, és olvassz fel benne 50g cukrot, és add hozzá a mákot. Amikor elkezd forrni, vedd le a tűzről, és hagyd állni 8-10 percig.

3. A zselatinlapokat áztasd hideg vízbe, majd csavard ki és dolgozd el a mákos masszádban. Nagyjából fél óra kell hozzá.

4. A kandírozott narancsot szeld fel apró darabokra. Verd fel a tejszínt közepesen kemény habbá, majd keverd el a mákos masszában. Ezután add hozzá még a kandírozott narancsdarabokat, valamint a beáztatott, majd lecsöpögtetett mazsolát. Tedd két órára a hűtőbe.

5. Közben szeld fel a brióst, szórd meg cukorral, majd süsd arany barnára. Tedd hűvös helyre, és amikor már langyos, keverd össze a mandulaszeletekkel.

6. Egy hőálló edényben rétegesen oszlasd el a briós szeleteket, valamint a mákos masszát. A maradék kandírozott narancsot szórd tálalás előtt a tetejére.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL