A káposzta nagyon kevés kalóriát tartalmaz, gazdag C-vitaminban és A-provitaminban, melyek méregtelenítő hatásúak, és nagy szerepet töltenek be a daganatos megbetegedések megelőzésében. A káposzta rengeteg rostot tartalmaz, melyek elősegítik az emésztést, illetve B9-vitamint, amely segít a vérszegénység gyógyításában, és terhes nők részére ajánlott.
Ezek alapján egyértelmű, hogy a káposzta segít a szervezet immunrendszerének megerősítésében. Jó, ha észben tartod: 200g káposzta háromszor annyi C-vitamint tartalmaz, mint egy közepes narancs!
Rizses káposztagombócok » | |
Káposztás burgonyafelfújt » | |
Töltött káposzta » | |
Párolt kínai kel csirkével » | |
Citromos káposztaleves rizzsel » | |
Burgonyás-kelkáposztás rakottas » |
OLVASS TOVÁBB!
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK