Hozzávalók
- 25 dkg méz,
- 10 dkg margarin,5
- 5 evőkanál sárgabarack lekvár,
- 12 dkg porcukor,
- 3 tojás sárgája,
- 1 egész tojás,
- 2 csomag vaníliás cukor,
- 6 evőkanál tejföl,
- 1 citrom és 1 narancs reszelt héja,
- 80 dkg liszt,
- 3 púpos kávéskanál szódabikarbóna,
- csipetnyi só,
- 2 kávéskanál őrölt fahéj,
- 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg,
- 2 kávéskanál őrölt gyömbér.
Elkészítés
A mézet és a margarint meglangyosítjuk. Nem szabad felforralni, a lényeg, hogy folyékony legyen. Hozzáadjuk a sárgabarack lekvárt, a porcukrot, a 3 tojás sárgáját, 1 egész tojást, a vanília cukrot, a tejfölt. A citrom és a narancs héját belereszeljük, a levét pedig belefacsarjuk.
A liszthez keverjük hozzá a szódabikarbónát, a sót és a fűszereket, és dolgozzuk össze a fenti keverékkel. Legalább 24 órán át letakarva pihentetjük, addigra megfelelően formázhatóvá válik.
Másnap még egyszer átgyúrjuk, és mivel elég nagy adag lesz, ezért egyszerre a felével vagy a harmadával dolgozunk. Diónyi golyókat formálunk belőle, és - kellő távolságra egymástól – a sütőpapírral letakart tepsibe helyezzük. 170-180 fokos sütőben készre sütjük, majd teljesen kihűtjük. Ha kihűlt, cukormázba vagy olvasztott csokoládéba (akár fehérbe is) mártogatjuk.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK