150g pisztácia
100g hámozott mandula
50g kandírozott gyömbér
1ek rum
2ek cukorszirup
50g porcukor
50g tortabevonó
1. Először is tegyél félre húsz gramm pisztáciát. A pisztáciát, a mandulát és a gyömbért dobd bele a mixerbe, és keverd addig, míg darabos masszát nem kapsz.
2. Egy edényben dolgozd hozzá a többi hozzávalót is a rumot, a szirupot valamint a porcukrot.
3. A masszát simítsd el úgy egy tepsiben, hogy másfél centiméter magas lapot adjon ki, majd darabold fel négyszögekre.
4. A tortabevonót tördeld fel apró kockákra, majd gőz fölött olvaszd meg. A marcipánkockákat egyesével mártsd bele, és díszítsd őket, míg a csokoládé meg nem dermedt, egy-egy szem pisztáciával.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK