FÉSZEK

Egy szoba, három berendezés

Szerző:
Szabó Anna
Mindig változik a kedvünk akár év- vagy napszak szerint, ami rányomja bélyegét otthonunkra. Ám az is előfordulhat, hogy valami új divat ragadja meg figyelmünket.


Ezért találtuk ki következő összeállításunkat, amiben háromféleképpen rendeztünk be egy szobát, úgy, hogy közben megtartottuk az alapdarabokat.

 

1. Szabályos nappali

Sok ülőhely és néhány luxus megoldás – ettől lett igazán különleges ez a nappali. Ám a mindennapi élethez meglehetősen szórakoztató: olyan amibe jó haza térni és megpihenni, sőt akár a barátokkal elücsörögni egy pohár bor mellett.

Négyzetes alaprajz
Minden bútor, mintha vigyázz állásban lenne. Igaz, minden darab szögletesen kapcsolódik egymáshoz, hogy a négyzetes alaprajzot kihasználva, nagyobbnak tűnjön a tér. Az egész összhatást meghatározza a szőnyeg, mely krémes barna színével harmonikusan „visszafelel” a kanapénak, miközben kiemeli a szófa, az asztalként is funkcionáló világos orgona óriáspuffot. Az i-re a pontot – vagy még inkább pontokat – a két régi vágású, mégis modern huzattal bevont óarany-homokszín fotel adja meg.

Semmi sincs egyedül
Minden párban van, szinte barátságosan hívogatva a látogatót vagy még inkább a hazaérkezőt. Ahogy már az előző bekezdésben említettem, a szőnyeg és a kanapé egymásra felelnek, főként színük, de anyagminőségük miatt is. De ehhez hasonló a felállás a díszpárnákkal, illetve a falon lógó pillangós képekkel.

Kifinomult paletta és szövetek
A semleges pasztell több színét is felvonultatja ez a nappali, ráadásul selyem, bársony és bőr formájában. Ezzel végeredményben megteremti a hangulat és a stílus kifinomultságát.

 

2. Feng Shui nappali

A klasszikus kínai filozófia tanai szerint berendezett szoba küldetése pozitív energiákat ébreszteni az ideérkezőknek, ellazítva őket. Az emberek többsége a feng shui szót hallván egyből kis Buddha szobrokra és kristályokra asszociál, miközben éppen lényege elsősorban az energiák megfelelő áramlásának és a kiegyensúlyozottságnak a megteremtése. Esetünkben ez annyit tesz, hogy akár egyénileg, akár csoportosan érezzük jól magunkat a nappali terében.



Szoros, körkörös elrendezés
A kerek puffos asztal és kandalló fölött logó tükör, valamint a körkörös elrendezés az energiák megfelelő áramlását szolgálják. Ráadásul sima utat biztosítanak az ültetésnél, mivel nincsenek sarkok, nincs olyan dolog, amibe bele lehetne ütközni. A középpontba vonja a tekintet és beszélgetésre ösztönöz a mértanilag középen elterülő szőnyeg.

Pezsgő piros
Egyrészt a szerencse színe Kínában a piros, másrészt segít felélénkíteni a társadalmi teret. De óvatosan használd, mert ha túl sok kerül belőle egy térbe, az emberek nemcsak felélénkülnek, hanem feszültek és idegesek lesznek, ami hamar egy kiadós vitához vezethet.

Visszatükröző darabok
A tükrök fényt pattogtatnak körbe és energiát csempész bármilyen helyre. A heverőn ülve láthatod, mi van mögötted, így egyfajta könnyedség és biztonságérzet finom kettősség születik meg a nappaliban tartózkodókban.

Érzelmes és többjelentésű tárgyak
A nappalinak az önkifejezést is szolgálnia kell. Többek között egy gyermek festménye a kreativitást képviselik, a könyvek a kíváncsiság jelei, míg a gondosan kiválasztott fényképek az emlékeket képviselik.

Élő dolgok
A növények figyelmet és törődést igényelnek így emlékeztetve az életteli térre. A virágok feltöltenek megható energiával és felfrissítik a szobát.

 

3. Családi nappali

A családi otthonnak, olyan kényelmesnek kell lennie mindennek, hogy akármelyik vízszintes felületen el lehessen nyújtózni, gond nélkül játszani. A vidám, eklektikus díszítés szinte határok nélkül megengedett, a lényeg, hogy az élet bármely szakaszában egyszerre szolgálja ki az ellazulás igényét és inspiráljon.



Nyitott alaprajz
Sok ülőhely az alkotáshoz és jó nagy felületek – kanapé, szőnyeg és asztal – az alkotáshoz kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Így valóban egy helyen gyűlhet össze a család, és mindenki azzal foglalkozhat, amihez éppen kedve támad – a lényeg, hogy együttlegyünk…

Többfunkciós darabok
A kárpitozott pad és a heverő egyszerre tölti be a rakadó, az alkotó és a pihenés helyét. Tegyél mellé székeket, és akár neki is láthat a család egy kiadós társasjátékhoz vagy kártyacsatához!

Keveredik a minta és a szín
A bonyolult mintájú pokróc vidám színekben pompázik, és puhaságával a cipő lerúgására és leheveredésre csábít. A nyomott mintás óriás párnák a fenék és a fej alatt egyaránt jószolgálatot tesz, miközben színkavalkádjával derűs hangulatot csempész minden térbe.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL