Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Bundában párolt fokhagymafejek

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

4 fej fokhagyma
2,5 dl csirkealaplé
1 ek olívaolaj
1 ág kakukkfű
Só és őrölt bors

 

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 150 ºC-ra (gázsütőn 5. fokozat). A fokhagymafejeket nem tisztítjuk meg, mert a héja édessé és krémes állagúvá teszi a fokhagymát: a két tenyerünk közt dörzsölve megszabadítjuk a fejeket a külső héjuktól, majd levágjuk a fejek felső harmadát.

A fokhagymafejeket sütőtálba rakjuk, alájuk öntünk 1,5 dl csirkealaplevet, a fokhagymafejeket bekenjük olívaolajjal, meghintjük kakukkfűvel. Sózzuk és borsozzuk. Középre berakjuk a sütőbe, és 1 óráig sütjük, időnként meglocsoljuk a sütőlével.

A maradék csirkealaplevet a tálba öntjük, és lefedjük alufóliával. Még 1 óráig sütjük, rendszeresen locsolgatjuk a sütőlével, míg a fokhagymafejek meg nem puhulnak.

Meleg zöldségételhez, rákhoz, rostonsülthöz vagy sült húshoz tálaljuk. Ez utóbbi esetben előzőleg elkészíthetjük a fokhagymafejeket, és amikor a hús megsült, csak 10 percig melegítjük a sütőben.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL