200g liszt
2db tojás
1ek rum
½ kk só
400ml olaj a sütéshez
Porcukor a tálaláshoz
1. Szitáld át a lisztet egy tálba, majd add hozzá a sót, a rumot és a tojásokat is. Gyúrj belőle kemény tésztát. Ezt követően nedvesíts be egy konyharuhát, és csavard ki belőle a vizet. Majd a nedves konyharuhába bugyoláld be a tésztát. Pihentesd szobahőmérsékleten legalább 40 percig.
2. Kilisztezett deszkán nyújtsd olyan vékonyra a tésztát, amennyire csak tudod. Vegyél négy különböző méretű pogácsaszaggatót, és mindegyikkel szaggass ki azonos számú korongot.
3. A korongok széleit vágd be ujjnyira, majd helyezd őket egymásra úgy, hogy alulról fölfelé csökkenjen a méretük. Végül nyomkodd össze őket középen.
4. Felhevített tiszta olajban süsd ki őket. Amikor valamelyest már hűltek, de még melegek, hintsd meg őket porcukorral.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK