Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Szerelemleves

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

1 közepes fej hagyma
5 db csirkemáj
3-4 rozmaring
10 dkg vaj
1 evőkanál liszt
0,5 dl fehérbor
2 dl tej
1 liternyi húsleves (kockából is készülhet)
1 dl tejszín
só, fehérbors, őrölt bors

 

Elkészítés:

1. A rozmaringleveleket aprítsuk fel. Egy lábosban hevítsünk fel két evőkanál vajat, és pároljuk benne üvegesre a már felaprított hagymát, majd keverjük hozzá a rozmaringot.

2. Szórjuk meg liszttel, és öntsük fel a fehérborral, majd alaposan keverjük el.

3. Állandó kevergetés mellett adagoljuk hozzá a húslevest, és a tejet, majd sózzuk és fűszerezzük fehérborssal. Kislángon, néha meg-megkevergetve kb. 20 percig főzzük.

4. Botmixerrel pürésítsük a levest, hogy az apróbb hagymadarabokat is eltüntethessük, majd habarjuk be a tejszínnel.

5. A szárazra törölt csirkemájakat szurkáljuk meg egy kicsit, majd sózzuk meg. A megmaradt vajat egy serpenyőben megolvasztjuk, és közepes lángon megsütjük benne a májat.

6. Sütés után hintsük meg őrölt borssal, és kis kockákra vágva a levesbe rakjuk. Azonnal tálalható.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL