0,5 kg filézett pulykamell
1 doboz ananászkonzerv
kb. 3 szem mandarin
10 dkg dióbél
2 dl tejszín
2 cl narancslikőr
3 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál szárnyas fűszerkeverék
őrölt bors és curry
1. A pulykamellfilét alaposan mossuk meg, majd vékonyan szeleteljük fel. Sózzuk, borsozzuk, majd hintsük meg szárnyas fűszerkeverékkel, és fektessük le a hússzeleteket abba az edénybe, amelyben készíteni fogjuk az ételt.
2. Az ananászt szűrjük le, és adjuk a húshoz, majd a tisztított, durvára vágott dióbelet és a gerezdekre szedett mandarint is szórjuk köré.
3. Öntsük fel a tejszínnel, ízesítsük curryvel, majd lassú tűzön forraljuk addig, amíg a hús egészen puha nem lesz.
4. A végén öntsünk hozzá egy kevés narancslikőrt (ízlés szerint). Friss burgonyapürével tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK