1 kis bagett
1ek olívaolaj
1 kis padlizsán (230g), vékonyra szeletelve
200g haloumi sajt, vékonyra szeletelve (ciprusi sajtféle, helyettesíthetjük más grillezhető sajttal)
2ek finomliszt
2 közepes szilvaparadicsom (150g), vékonyra szeletelve
2ek friss bazsalikom
1ek kapribogyó, leöblítve és lecsepegtetve
1. Melegítsük elő a sütőt 220ºC-ra (légkeverős sütőnél 200ºC-ra).
2. Vágjuk a kenyeret átlósan 8 szeletre, majd a szeletek mindkét oldalát kenjük meg olívaolajjal, és forró sütőben pirítsuk 5 percig.
3. Süssük meg a padlizsánt forró grillserpenyőben (grillsütőben vagy kerti grillezőn), míg megpuhul.
4. Forgassuk meg a haloumi sajtot lisztben, majd tegyük forró grillserpenyőbe és süssük, amíg enyhén megpuhul.
5. Osszuk el a padlizsánt, a sajtot, a paradicsomot, a bazsalikomot és a kapribogyót a kenyérszeleteken, majd locsoljuk meg a maradék olajjal.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK