Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Mediterrán zöldségek haloumi sajtos bruschettával

Szerző:
Szabó Anna
Igaz, kissé időigényes az elkészítése, de ez a laktató vitamin- és ásványi anyagbomba kárpótolhat bárkit, aki reggelire ezt készíti!

 

Hozzávalók:

1 kis bagett
1ek olívaolaj
1 kis padlizsán (230g), vékonyra szeletelve
200g haloumi sajt, vékonyra szeletelve (ciprusi sajtféle, helyettesíthetjük más grillezhető sajttal)
2ek finomliszt
2 közepes szilvaparadicsom (150g), vékonyra szeletelve
2ek friss bazsalikom
1ek kapribogyó, leöblítve és lecsepegtetve

Elkészítése:

1. Melegítsük elő a sütőt 220ºC-ra (légkeverős sütőnél 200ºC-ra).

2. Vágjuk a kenyeret átlósan 8 szeletre, majd a szeletek mindkét oldalát kenjük meg olívaolajjal, és forró sütőben pirítsuk 5 percig.

3. Süssük meg a padlizsánt forró grillserpenyőben (grillsütőben vagy kerti grillezőn), míg megpuhul.

4. Forgassuk meg a haloumi sajtot lisztben, majd tegyük forró grillserpenyőbe és süssük, amíg enyhén megpuhul.

5. Osszuk el a padlizsánt, a sajtot, a paradicsomot, a bazsalikomot és a kapribogyót a kenyérszeleteken, majd locsoljuk meg a maradék olajjal.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL