1 nagy padlizsán (500g)
Nagy szemű só
200g sütőtök, vékonyra szeletelve
700g paradicsomszósz
80g bébi spenót
4 újhagyma, hosszában vékonyra szeletelve
100g reszelt mozzarella sajt
40g pirított fenyőmag
1. Vágjuk le a padlizsán alját, majd hosszában vágjuk 10db 5mm-es szeletre. Az első és az utolsó szeletet dobjuk ki, a többit pedig tegyük tésztaszűrőbe, alaposan sózzuk meg, és hagyjuk állni 10 percig.
2. Öblítsük le a padlizsánt hideg vízzel, majd papírtörlővel töröljük át. Ezután sütőtökkel együtt kisebb adagokban süssük egy felforrósított grillserpenyőben (grillsütőben vagy kerti grillezőn), amíg megpuhul.
3. Tegyük a paradicsomszószt egy kis lábasba, forraljuk fel, majd kis lángon rotyogtassuk két percig.
4. Helyezzünk egymás mellé 4 szelet padlizsánt egy tepsiben, majd ezeken osszuk el a spenót felét, a sütőtök és a hagyma felét, végül minden rakásra löttyintsünk 2 evőkanál paradicsomszószt.
5. A maradék spenótot, sütőtököt és hagymát ugyanígy tegyük a rakásokra, újabb 2-2 evőkanál paradicsomszósszal meglocsolva.
6. A rakások tetejére tegyünk 1-1 szelet padlizsánt, reszelt sajtot, és végül szórjuk meg fenyőmaggal.
7. Tegyük forró grillsütőbe, s grillezzük, amíg a sajt megolvad és megpirul.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK