Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Padlizsán, spenót és sütőtök rakás

Szerző:
Szabó Anna
Három ütős zöldség egy rakáson, a végeredmény pedig laktató és finom.

 

Hozzávalók:

1 nagy padlizsán (500g)
Nagy szemű só
200g sütőtök, vékonyra szeletelve
700g paradicsomszósz
80g bébi spenót
4 újhagyma, hosszában vékonyra szeletelve
100g reszelt mozzarella sajt
40g pirított fenyőmag

Elkészítése:

1. Vágjuk le a padlizsán alját, majd hosszában vágjuk 10db 5mm-es szeletre. Az első és az utolsó szeletet dobjuk ki, a többit pedig tegyük tésztaszűrőbe, alaposan sózzuk meg, és hagyjuk állni 10 percig.

2. Öblítsük le a padlizsánt hideg vízzel, majd papírtörlővel töröljük át. Ezután sütőtökkel együtt kisebb adagokban süssük egy felforrósított grillserpenyőben (grillsütőben vagy kerti grillezőn), amíg megpuhul.

3. Tegyük a paradicsomszószt egy kis lábasba, forraljuk fel, majd kis lángon rotyogtassuk két percig.

4. Helyezzünk egymás mellé 4 szelet padlizsánt egy tepsiben, majd ezeken osszuk el a spenót felét, a sütőtök és a hagyma felét, végül minden rakásra löttyintsünk 2 evőkanál paradicsomszószt.

5. A maradék spenótot, sütőtököt és hagymát ugyanígy tegyük a rakásokra, újabb 2-2 evőkanál paradicsomszósszal meglocsolva.

6. A rakások tetejére tegyünk 1-1 szelet padlizsánt, reszelt sajtot, és végül szórjuk meg fenyőmaggal.

7. Tegyük forró grillsütőbe, s grillezzük, amíg a sajt megolvad és megpirul.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL