Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Gomba, paradicsom és cukkini nyársak fehérbabpürével

Szerző:
Szabó Anna


Hozzávalók:

1 nagy lilahagyma (300g)
200g csiperkegomba
250g koktélparadicsom
2 nagy cukkini (300g), nagyobb darabokra vágva
2ek balzsamecet
2ek olívaolaj

Fehérbabpüré:
2x400g fehérbab-konzerv, leöblítve és lecsepegtetve
250ml zöldségalaplé
1 gerezd fokhagyma, elnegyedelve
1ek citromlé
1ek olívaolaj

 

Elkészítése:

1. Vágjuk a hagymát 12 gerezdre.

2. Tűzzük a nyársakra a gombát, a paradicsomot, a hagymát, és a cukkinit, majd helyezzük őket egy nagy tepsibe, és locsoljuk meg olívaolajjal, balzsamecettel.

3. Süssük a zöldségnyársakat forró grillserpenyőben (grillsütőben vagy kerti grillezőn), amíg megpuhulnak és megpirulnak.

4. A nyársakat a babpürére helyezve tálaljuk.

5. Készítsük el a fehérbabpürét míg a nyársak sülnek: keverjük össze a babot egy nagy lábasban a zöldségalaplével, majd forraljuk fel.

6. Főzzük kis lángon, fedő nélkül további 10 percig, amíg a bab az összes levet magába szívja. A babot ezután turmixoljuk össze a fokhagymával, a citromlével és az olajjal.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL