500g liszt
2dl+2ek olívaolaj
2 tojás
3 friss paradicsom
3 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
600g hideg sült hús
4 csipet kömény
3ek zsemlemorzsa
Liszt, só, bors
1. Halmozzuk fel a lisztet, a közepébe készítsünk mélyedést, és keverjünk hozzá 2 csipet sót, 2 dl olívaolajt és 1 tojást. Ne gyúrjuk túl sokáig. Pihentessük a tésztát 1 órán át.
2. Amíg a tészta pihen, készítsük el a tölteléket. Hámozzuk meg, magozzuk ki és kockázzuk fel apróra a paradicsomokat. Vágjuk finomra a hagymát és a fokhagymát, aprítsuk fel a húst.
3. Egy serpenyőben mérsékelt tűzön hevítsük fel az olívaolajt. 5 percig fonnyasszuk rajta a hagymát, majd adjuk hozzá a húst, a fokhagymát és a paradicsomot. Ízesítsük sóval, borssal, köménymaggal. Szelíd tűzön főzzük 25 percig.
4. Ekkor szórjuk bele a zsemlemorzsát, és keverjük össze. Ellenőrizzük a fűszerezést, és hagyjuk kihűlni a tölteléket.
5. A tésztát vágjuk 16 egyforma darabra. Lisztezett deszkán mindegyiket nyújtsuk koronggá. Tegyünk a töltelékből minden korongra, majd hajtsuk félbe a tésztát.
6. A széleket erősen nyomkodjuk össze. A párnácskákat kenjük meg felvert tojással, majd 190ºC-ra előmelegített sütőben, süssük körülbelül 25 percig.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK