125g száraz vörösbab
1ek étolaj
30g kockákra vágott, sózott sertéshús
1kk finomra vágott fokhagyma
1 fej finomra vágott hagyma
1 pohár rizs
1 rostélyos (kb. 800g)
2ek apróra vágott, zöld húsú paprika
Néhány szál petrezselyemzöld
Só és szemes bors
1. A vörösbabot egész éjszakára áztassuk be hideg vízbe. Csepegtessük le, majd tegyük egy fazék hideg vízbe, és főzzük addig, amíg a szemek jól meg nem puhulnak (körülbelül 1 óra 30 perc). Szűrőbe öntve csorgassuk le, és tegyük félre.
2. Serpenyőben hevítsünk fel egy kevés olajt, pirítsuk rajta ropogósra a sertéshúskockákat, majd csepegtessük le, és tegyük félre. Most tegyük a serpenyőbe a fokhagymát, a paprikát, a vöröshagymát, és fonnyasszuk 5 percig anélkül, hogy megpirítanánk. Ekkor adjuk hozzá a babot, valamint a megpirított sertéshúskockákat, és fedő nélkül főzzük együtt 5 percig.
3. A serpenyő tartalmát öntsük egy lábasba, adjuk hozzá a rizst, 1 nagyobb csipet sőt és 2 pohár meleg vizet. Forraljuk fel, fedjük le, és lassan rotyogtassuk, amíg a rizs meg nem fő, és magába nem issza az összes vizet.
4. Míg a rizs fő, süssük meg a rostélyost: minél vékonyabb a hússzelet, annál élénkebb tűzön (minden 100g húsra 1 perc sütési időt számoljunk). Vékonyan kenjük meg olajjal a rostélyost, tegyük a jól felforrósított rácsra, és a számított sütési idő kétharmadánál fordítsuk meg. Sózzuk, borsozzuk.
5. Szórjuk meg kevés apróra vágott petrezselyemzölddel, és tálaljuk jó forrón a vörösbabbal. Köretként kínálhatunk héjában megsütött kis, zöld banánokat vagy csőben sült édesburgonyát.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK