Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Csokis-kókuszos pekándiós sütemény

Szerző:
Szabó Anna
A pekándió összetéveszthetetlen íze teszi fel a koronát erre a csokis-kókuszos finomságra, csak hogy jól induljon a napod! A kalóriák miatt kár aggódnod, ebben a hidegben éppen eleget fogsz elégetni, hogy ne legyen bűntudatod miatta!

 

Hozzávalók:

1 (tömött) csésze világos barna cukor
½ csésze lágy vaj
1 tojás
1 teáskanál őrölt vanília
1 ½ csésze liszt
1 csésze felaprított pekándió
1/3 csésze kakaópor
½ teáskanál szódabikarbóna
1 csésze kókuszreszelék

 

Elkészítése:

1. Keverjük ki a barna cukrot és a vajat könnyű, habos állagúra. Keverjük hozzá a tojást és a vaníliát.

2. Keverjük össze a lisztet, a pekándiót, a kakaót és a szódabikarbónát, majd keverjük a krémhez, míg kemény tésztát nem kapunk.

3. Szórjuk meg a konyhapultot kókuszreszelékkel. Osszuk a tésztát négy részre, és formáljunk belőlük kb. 4 cm átmérőjű rudakat. Forgassuk meg alaposan a rudakat a kókuszreszelékben.

4. Csomagoljuk őket fóliába, majd tegyük hűtőszekrénybe, míg megkeményednek – legalább 1 órára, maximum 2 napra.

5. Melegítsük elő a sütőt 180ºC-ra. Várjuk a rudakat 3 mm-es szeletekre, majd tegyük a szeleteket tepsire. (A tepsit nem kell kikenni.)

6. Süssük 10-13 percig, vagy míg megkeményednek. A szeleteket állványon hagyjuk kihűlni.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL