1 (tömött) csésze világos barna cukor
½ csésze lágy vaj
1 tojás
1 teáskanál őrölt vanília
1 ½ csésze liszt
1 csésze felaprított pekándió
1/3 csésze kakaópor
½ teáskanál szódabikarbóna
1 csésze kókuszreszelék
1. Keverjük ki a barna cukrot és a vajat könnyű, habos állagúra. Keverjük hozzá a tojást és a vaníliát.
2. Keverjük össze a lisztet, a pekándiót, a kakaót és a szódabikarbónát, majd keverjük a krémhez, míg kemény tésztát nem kapunk.
3. Szórjuk meg a konyhapultot kókuszreszelékkel. Osszuk a tésztát négy részre, és formáljunk belőlük kb. 4 cm átmérőjű rudakat. Forgassuk meg alaposan a rudakat a kókuszreszelékben.
4. Csomagoljuk őket fóliába, majd tegyük hűtőszekrénybe, míg megkeményednek – legalább 1 órára, maximum 2 napra.
5. Melegítsük elő a sütőt 180ºC-ra. Várjuk a rudakat 3 mm-es szeletekre, majd tegyük a szeleteket tepsire. (A tepsit nem kell kikenni.)
6. Süssük 10-13 percig, vagy míg megkeményednek. A szeleteket állványon hagyjuk kihűlni.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK