Tészta:
½ csésze vaj
¼ csésze kristálycukor
¼ csésze kakaópor
1 tojás
¼ teáskanál só
1 ½ csésze darált keksz
¾ csésze kókuszreszelék
½ csésze felaprított pekándió
Töltelék:
1/3 csésze lágy vaj
10dkg lágy krémsajt vagy túró
1 teáskanál őrölt vanília
1 csésze porcukor
Máz:
6dkg étcsokoládé 1 cm-es darabkákra törve
1 teáskanál vaj
1. Béleljünk ki egy 13x13 cm-es sütőedényt alufóliával úgy, hogy a fényes oldala legyen fölfelé, és az edény szélein 5cm-rel túllógjon. Tegyük félre.
2. A tésztához tegyük a vajat, a cukrot, a kakaót, a tojást és a sót egy közepes méretű lábosba. Közepes lángon, állandó kevergetés mellett főzzük, amíg besűrűsödik; kb. 2 percig. Vegyük le a tűzről, majd keverjük bele a darált kekszet, a kókuszreszeléket és a pekándiót. Egyenletesen nyomkodjuk az előkészített edénybe.
3. A töltelékhez egy kis tálkában keverjük simára a vajat, a krémsajtot és a vaníliát. Fokozatosan keverjük hozzá a porcukrot. Kenjük a tésztára, majd tegyük a hűtőszekrénybe 30 percre.
4. A mázhoz tegyük a csokoládét és a vajat kicsi, lezárható műanyag zacskóba; zárjuk le. Mikrohullámú sütőben melegítsük magas fokozaton 50 másodpercig. Fordítsuk meg a zacskót, és melegítsük még 40-50 másodpercig, vagy amíg megolvad. Nyomkodjuk meg simára a zacskóban. Vágjunk apró lyukat az egyik csücskén, és csurgassuk a süteményre. Tegyük hűtőszekrénybe, míg megszilárdul, kb. 20 percig. A fóliánál fogva vegyük ki a süteményt a tepsiből, majd vágjuk 4 cm-es kockákra.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK