4 csirkemell, egyenként 180g
4 szép banánlevél
4ek hoi sin-mártás
4ek osztrigamártás
1 újhagyma
1kk friss őrölt (vagy 4 vékony szelet) gyömbér
1. Megmossuk, megtöröljük, majd 4 db 20cm-es oldalú négyzetre vágjuk a banánleveleket. Összekeverjük a hoi sin- és az osztrigamártást. Apróra vágjuk az újhagymát.
2. Minden banánlevélre ráteszünk egy csirkemellet. Ecsettel bőven megkenjük mártáskeverékkel, majd megfordítva a másik oldalát is bekenjük. Rászórjuk a gyömbért és az apróra vágott hagymát.
3. A banánlevelek két-két szemközti oldalát ráhajtjuk a húsra, szabályos kis csomagokat készítünk. Cérnával vagy konyhai kötözőzsineggel átkötjük.
4. A csomagokat a gőzölőedény felső szintjén 15-20 percig gőzöljük, a hús vastagságától függően.
5. Előmelegített tányérokon tálaljuk, mindenki maga bontja ki a csomagját. Szójaszószt kínálunk hozzá, és fehér rizzsel tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK