Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Csirkehús kínai káposztával és gombával

Szerző:
Szabó Anna
Expressz laktató saláta, amivel könnyedén kibírod ebédig.

 

Hozzávalók:

2 evőkanál méz
80ml szójaszósz
2 evőkanál száraz sherry
1 teáskanál ötfűszerkeverék
4 cm friss gyömbér, lereszelve
1 evőkanál mogyoróolaj
4 csirkemellfilé (680g)
360g lapos gomba
500g bébi bok csoj (kínai káposzta), négy részre vágva
250ml csirkealaplé
2 teáskanál kukoricaliszt
2 evőkanál víz

 

Elkészítése:

1. Keverjük össze egy kis tálkában a mézet, a szójaszószt, a sherryt, az ötfűszerkeveréket, a gyömbért és az olajt.

2. Tegyük a csirkét egy közepes méretű tálba a mézes keverék felével, és dolgozzuk össze. Lefedve tegyük hűtőbe 10 percre.

3. A gombát és a káposztát kisebb adagokban süssük meg forró grillserpenyőben, majd lefedve tartsuk melegen.

4. A csirkehúst ugyanebben a serpenyőben süssük aranybarnára kisebb adagokban. Lefedve pihentessük öt percig, majd vékonyan szeleteljük fel.

5. A maradék mézes keveréket egy kis lábasban keverjük össze a csirkealaplével, és forraljuk fel.

6. Keverjük hozzá a kukoricalisztet, és folyamatosan kevergetve főzzük, amíg besűrűsödik. A gombát, a káposztát és a csirkét rendezzük tányérokra, majd locsoljuk meg a mártással.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL