Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Álomtekercs

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

3 tojás
1 1/2dl cukor
3/4dl burgonya- vagy kukoricakeményítő
2 evőkanál kakaópor
1 teáskanál sütőpor

Töltelék:
100g kockamargarin vagy vaj
2dl porcukor
1 teáskanál vanília
1 tojássárgája vagy 1 ½ evőkanál tojáspótló

Elkészítése:

1. Béleljünk ki egy tepsit vagy egy 30x40 centis süteménytepsit sütőpapírral.

2. Verjük föl a tojásokat a cukorral világossárgára és nagyon sűrűre.

3. Keverjük össze a száraz hozzávalókat és forgassuk a tojásos keverékbe.

4. A tésztát egyenletesen oszlassuk el az előkészített tepsiben.

5. Süssük a sütő középső rácsán nagyjából 5 percig.

6. Borítsuk ki a süteményt a cukorral megszórt sütőpapírra. Távolítsuk el róla a sütéshez használt papírt. Hagyjuk teljesen kihűlni.

7. A töltelékhez keverjük habosra a vajat és a cukrot. Adjuk hozzá a vaníliát, és közben felverve adjuk hozzá a tojássárgáját vagy a tojáspótlót.

8. Terítsük szét egyenletesen a tölteléket a süteményen. Tekerjük föl, és illesztett oldallal lefelé fordítva tegyük tálalótálra. Tegyük hűtőbe legalább egy órára, mielőtt felvágnánk.

A sütő hőmérséklete: 250ºC, légkeveréses: 200ºC

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL