3 tojás
2dl cukor
3dl kókuszreszelék
¾dl burgonya- vagy kukoricakeményítő
1 ½ teáskanál sütőpor
Töltelék:
75g kockamargarin vagy vaj
1 ½ dl porcukor
1 ½ dl sűrű vaníliapuding vagy vaníliasodó
1. Béleljünk ki egy tepsit vagy egy 30x40 centis süteménytepsit sütőpapírral.
2. Verjük föl a tojásokat a cukorral világossárgára és nagyon sűrűre.
3. Keverjük össze a kókuszt a keményítőt és a sütőport, majd forgassuk a tojásos keverékbe.
4. A tésztát egyenletesen oszlassuk el az előkészített tepsiben.
5. Süssük a sütő középső rácsán nagyjából 5 percig.
6. Borítsuk ki a süteményt a cukorral megszórt sütőpapírra. Távolítsuk el róla a sütéshez használt papírt. Hagyjuk teljesen kihűlni.
7. A töltelékhez keverjük habosra a vajat a cukorral. Kanalanként adjuk hozzá a pudingot, közben alaposan felverve.
8. Terítsük szét egyenletesen a tölteléket a süteményen. Tekerjük föl, és illesztett oldallal lefelé fordítva tegyük tálalóra. Tegyük hűtőbe legalább egy órára, mielőtt felvágnánk.
A sütő hőmérséklete: 250ºC, légkeveréses: 200ºC
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK