Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Puncstekercs

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

3 tojás
1 ½ dl cukor
2dl finomliszt
2 teáskanál sütőpor
2 evőkanál svéd „Punsch” vagy ánizslikőr
1 ½ evőkanál tej

Töltelék:
100g kockamargarin vagy vaj
1 ½ dl porcukor
1 ½ evőkanál kakaópor
½ teáskanál vanília
1 tojássárgája vagy 1 ½ evőkanál tojáspótló
½ dl svéd „Punsch” vagy ánizslikőr

Elkészítése:

1. Béleljünk ki egy tepsit vagy egy 30x40 centis süteményestepsit sütőpapírral.

2. Verjük föl a tojásokat a cukorral világossárgára és nagyon sűrűre. Keverjük össze a száraz hozzávalókat és forgassuk a tojásos keverékbe. Keverjük bele a puncsot és a tejet is. A tésztát egyenletesen oszlassuk el az előkészített tepsiben. A sütő középső rácsán nagyjából 5 percig süssük.

3. Borítsuk ki a süteményt a cukorral megszórt sütőpapírra. Távolítsuk el róla a sütéshez használt papírt. Fedjük le a tepsivel, és hagyjuk teljesen kihűlni.

4. Keverjük habosra a vajat a cukorral. Adjuk hozzá a kakaóport, a vaníliát, a tojássárgáját és a puncsot. Terítsük szét a tölteléket a süteménytésztán. Tekerjük föl, és illesztett oldallal lefelé fordítva tegyük a tálalótálra. A tekercset tegyük hűtőbe legalább 1 órára, mielőtt felvágnánk.

A sütő hőmérséklete: 250ºC, légkeveréses: 200ºC

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL