1,2kg zöld brokkoli
4 gerezd fokhagyma
25g fenyőmandula
1ek olívaolaj
1,5dl víz
2ek mazsola
1 piros paprika
3 szegfűszeg
Só és őrölt bors
1. Levágjuk a brokkoli szárát, és rózsákra bontjuk. 5 percig gőzöljük, majd lecsepegtetjük, kihűtjük.
2. Megtisztítjuk, félbevágjuk a fokhagymagerezdeket, és kiszedjük a csírát. Vékonyra szeleteljük a gerezdeket. A fenyőmandulát 1-2 percig tapadásmentes bevonatú serpenyőben pirítjuk, majd félretesszük.
3. Az olajat és a vizet mély, tapadásmentes bevonatú serpenyőbe öntjük, hozzáadjuk a mazsolát, a felaprított paprikát, a fokhagymát, a szegfűszeget, és felforraljuk. Erős lángon 2-3 percig főzzük, hogy a folyadék a felére csökkenjen. Hozzáadjuk a brokkolit, és még 2-3 percig főzzük, időnként óvatosan megkeverve, hogy a rózsák megpuhuljanak, de ne essenek szét. Zsírjára sütjük.
4. Fenyőmandulával megszórva tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK