Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Brokkoli fenyőmandulával és mazsolával

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

1,2kg zöld brokkoli
4 gerezd fokhagyma
25g fenyőmandula
1ek olívaolaj
1,5dl víz
2ek mazsola
1 piros paprika
3 szegfűszeg
Só és őrölt bors

 

Elkészítése:

1. Levágjuk a brokkoli szárát, és rózsákra bontjuk. 5 percig gőzöljük, majd lecsepegtetjük, kihűtjük.

2. Megtisztítjuk, félbevágjuk a fokhagymagerezdeket, és kiszedjük a csírát. Vékonyra szeleteljük a gerezdeket. A fenyőmandulát 1-2 percig tapadásmentes bevonatú serpenyőben pirítjuk, majd félretesszük.

3. Az olajat és a vizet mély, tapadásmentes bevonatú serpenyőbe öntjük, hozzáadjuk a mazsolát, a felaprított paprikát, a fokhagymát, a szegfűszeget, és felforraljuk. Erős lángon 2-3 percig főzzük, hogy a folyadék a felére csökkenjen. Hozzáadjuk a brokkolit, és még 2-3 percig főzzük, időnként óvatosan megkeverve, hogy a rózsák megpuhuljanak, de ne essenek szét. Zsírjára sütjük.

4. Fenyőmandulával megszórva tálaljuk.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL