600g brokkoli
1 hagyma
1ek mogyoróolaj
1 csipet kakukkfű
2kk liszt
5dl tej
100g csiperkegomba
Só és őrölt bors
1. A brokkolit megmossuk, a rózsákat levágjuk a törzsről. A szárat apró darabokra vágva a gőzölőedény alsó szűrőjére, a rózsákat a felső szűrőbe téve 30-40 percig pároljuk, a brokkoli frissességétől függően.
2. Előmelegítjük a sütőt 180ºC-ra (6. fokozat).
3. Megtisztítjuk és felszeleteljük a hagymát, és az olajjal és a kakukkfűvel 2-3 percig erős lángon, folyamatosan keverve megpirítjuk. Liszttel meghintjük, folyamatosan keverve felöntjük a tejjel, majd folyamatosan kevergetve újra felforraljuk. Lefedve, mérsékelt lángon még 5 percig főzzük.
4. A gombafejeket megmossuk, és felszeleteljük, hozzáadjuk a tejhez, és újra felforraljuk az egészet. Ekkor levesszük a tűzről, hosszasan mixeljük, sózzuk és borsozzuk, majd kis lyukú szűrőn átpasszírozzuk.
5. Összekeverjük a brokkoliszárakat és a mártás felét. A keveréket sütőtálba öntjük, rárakjuk a rózsákat fejjel lefelé, és leöntjük a maradék mártással. 15 percre sütőbe tesszük, hogy enyhén megbarnuljon.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK