Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Szardínia sült paradicsommal

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

12 kicsi, nagyon friss szardínia
4 érett, de kemény paradicsom
1kk olívaolaj
1kk oregánó
150g durva tengeri só
Só és őrölt bors

 

Elkészítése:

1. A szardíniát megtisztítjuk, a fejét levágjuk, kiszedjük a gerincét, majd kettévágjuk. Megmossuk és megszárítjuk. A só felével kibélelünk egy tálat, rátesszük a halfiléket, majd befedjük a maradék sóval. 2 órára betesszük a hűtőbe.

2. Előmelegítjük a sütőt 60ºC-ra.

3. A paradicsomokat 15 másodpercre forró vízbe dobjuk, meghámozzuk, karikákra vágjuk, és kiszedjük a magjukat. Olívaolajjal vékonyan kikent tepsire rakjuk, megszórjuk oregánóval, sózzuk és borsozzuk, majd 1 óra 30 percre betesszük a sütőbe.

4. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni. Kivesszük a sóból a szardíniákat, hideg víz alatt megmossuk, majd egyenként megszárítjuk.

5. Összekeverjük a mártás hozzávalóit, és 1-2 percig mixeljük.

6. A paradicsomkarikákat csillag alakban elrendezzük 4 tányérra, és rájuk rakjuk a szardíniaszeleteket. Őrölt borssal meghintjük, majd egy kis mártást öntünk rá.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL