12 kicsi, nagyon friss szardínia
4 érett, de kemény paradicsom
1kk olívaolaj
1kk oregánó
150g durva tengeri só
Só és őrölt bors
1. A szardíniát megtisztítjuk, a fejét levágjuk, kiszedjük a gerincét, majd kettévágjuk. Megmossuk és megszárítjuk. A só felével kibélelünk egy tálat, rátesszük a halfiléket, majd befedjük a maradék sóval. 2 órára betesszük a hűtőbe.
2. Előmelegítjük a sütőt 60ºC-ra.
3. A paradicsomokat 15 másodpercre forró vízbe dobjuk, meghámozzuk, karikákra vágjuk, és kiszedjük a magjukat. Olívaolajjal vékonyan kikent tepsire rakjuk, megszórjuk oregánóval, sózzuk és borsozzuk, majd 1 óra 30 percre betesszük a sütőbe.
4. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni. Kivesszük a sóból a szardíniákat, hideg víz alatt megmossuk, majd egyenként megszárítjuk.
5. Összekeverjük a mártás hozzávalóit, és 1-2 percig mixeljük.
6. A paradicsomkarikákat csillag alakban elrendezzük 4 tányérra, és rájuk rakjuk a szardíniaszeleteket. Őrölt borssal meghintjük, majd egy kis mártást öntünk rá.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK