800g apró makréla
1 hagyma
1 sárgarépa
30g friss gyömbér
2ek koriandermag
3dl almaecet
3dl víz
3ek száraz bor
2ek szójaszósz
1ek apróra vágott koriander
1ek apróra vágott mogyoróhagyma
Só és őrölt bors
1. Megtisztítjuk a makrélát, levágjuk a fejét, testét felhasítva kiszedjük a gerincét, levágjuk a farkát, és csipesszel kiszedjük az összes szálkát (vagy tisztított makrélát vásárolunk). A halfiléket megmossuk és konyhai törlőpapíron gondosan megszárítjuk.
2. Megtisztítjuk és vékonyan felkarikázzuk a hagymát, a sárgarépát és a gyömbért. A koriandermaggal, az ecettel, a vízzel, a száraz borral, a szójaszósszal, sóval és borssal együtt feltesszük főni. A forrástól számítva 10 percig főzzük kis lángon.
3. A makrélafiléket megszórjuk az apróra vágott korianderrel és mogyoróhagymával, majd ráöntjük a forró páclevet, hogy teljesen ellepje. Lefedve hagyjuk kihűlni, majd legalább 12 órára hűtőszekrénybe tesszük.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK