Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Gyömbéres pácolt makrélafilé

Szerző:
Szabó Anna


Hozzávalók:

800g apró makréla
1 hagyma
1 sárgarépa
30g friss gyömbér
2ek koriandermag
3dl almaecet
3dl víz
3ek száraz bor
2ek szójaszósz
1ek apróra vágott koriander
1ek apróra vágott mogyoróhagyma
Só és őrölt bors

 

Elkészítése:

1. Megtisztítjuk a makrélát, levágjuk a fejét, testét felhasítva kiszedjük a gerincét, levágjuk a farkát, és csipesszel kiszedjük az összes szálkát (vagy tisztított makrélát vásárolunk). A halfiléket megmossuk és konyhai törlőpapíron gondosan megszárítjuk.

2. Megtisztítjuk és vékonyan felkarikázzuk a hagymát, a sárgarépát és a gyömbért. A koriandermaggal, az ecettel, a vízzel, a száraz borral, a szójaszósszal, sóval és borssal együtt feltesszük főni. A forrástól számítva 10 percig főzzük kis lángon.

3. A makrélafiléket megszórjuk az apróra vágott korianderrel és mogyoróhagymával, majd ráöntjük a forró páclevet, hogy teljesen ellepje. Lefedve hagyjuk kihűlni, majd legalább 12 órára hűtőszekrénybe tesszük.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL