800g apró makréla
1 hagyma
1 sárgarépa
30g friss gyömbér
2ek koriandermag
3dl almaecet
3dl víz
3ek száraz bor
2ek szójaszósz
1ek apróra vágott koriander
1ek apróra vágott mogyoróhagyma
Só és őrölt bors
1. Megtisztítjuk a makrélát, levágjuk a fejét, testét felhasítva kiszedjük a gerincét, levágjuk a farkát, és csipesszel kiszedjük az összes szálkát (vagy tisztított makrélát vásárolunk). A halfiléket megmossuk és konyhai törlőpapíron gondosan megszárítjuk.
2. Megtisztítjuk és vékonyan felkarikázzuk a hagymát, a sárgarépát és a gyömbért. A koriandermaggal, az ecettel, a vízzel, a száraz borral, a szójaszósszal, sóval és borssal együtt feltesszük főni. A forrástól számítva 10 percig főzzük kis lángon.
3. A makrélafiléket megszórjuk az apróra vágott korianderrel és mogyoróhagymával, majd ráöntjük a forró páclevet, hogy teljesen ellepje. Lefedve hagyjuk kihűlni, majd legalább 12 órára hűtőszekrénybe tesszük.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK