4 makréla, egyenként kb. 250g
1 babérlevél
1 kakukkfűág
4ek közepesen erős mustár
4ek sovány túró
Só és bors
1. Kívül-belül alaposan megmossuk a makrélát, majd konyhai papírtörlőn megszárítjuk.
2. Összemorzsoljuk a babérlevelet, és leszedjük a kakukkfű leveleit. Összekeverjük a mustárt és a túrót.
3. Előmelegítjük a sütőt 240ºC-ra (8. fokozat), és a rácsot középmagasságra tesszük.
4. Négy megfelelő méretű sütőpapírra vagy fóliadarabon egyenként elhelyezzük a makrélákat. Mindegyiket leöntjük 1 kanálnyi mustáros keverékkel, majd a maradékot elosztjuk a halak belsejében. Megsózzuk és borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel és babérlevéllel, majd a papírt többször visszahajtva lezárjuk a csomagokat.
5. A batyukat sütőtálba téve berakjuk a sütőbe, és 15 percig sütjük.
6. Becsomagolva tálaljuk, hogy mindenki maga bonthassa ki a tányérján. Párolt spenóttal kínáljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK