250g sovány túró
4ek porcukor
1dl víz
1ek citromlé
1 tojásfehérje
1. Kevergetve felmelegítjük a vizet a cukorral és a citromlével, míg a cukor teljesen fel nem oldódik. Felforraljuk, levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
2. Lassanként hozzáadjuk a túrót, jól összekeverjük. A tojásfehérjét felverjük, majd a krémhez adjuk.
3. Betesszük a fagyasztóba. Ha megfagyott, addig keverjük a fagylaltgépben, míg besűrűsödik.
4. Tálaláshoz meleg vízbe mártott kanállal gombócokat formálunk belőle. Friss gyümölccsel vagy mandulás csókkal kínáljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK