Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Paprikaszivárvány fűszeres szósszal

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

2 piros paprika
1 zöld paprika
1 sárga paprika
1 gerezd fokhagyma
2 sovány natúr joghurt
1 ek chiliolaj (vagy olívaolaj)
1 csipet kömény
2 csokor petrezselyem
2 csokor tárkony
1 csokor menta
Só és őrölt bors

Elkészítése:

1. Bekapcsoljuk a sütő grill funkcióját. Kettévágjuk a paprikákat, kiszedjük a magházat. A fél paprikákat héjukkal felfelé, 20cm-re a grilltől 10-15 percig grillezzük, míg a héjuk megbarnul és felpúposodik. Kivesszük a sütőből, hagyjuk lehűlni a paprikákat, majd lehúzzuk a héjukat. Húsukat csíkokra vágjuk.

2. Megtisztítjuk a fokhagymát, és kiszedjük a csíráját. Fokhagymapréssel rányomjuk a paprikacsíkokra; jól összekeverjük, és betesszük a hűtőszekrénybe.

3. A joghurtokat salátástálba öntjük, hozzáadjuk az olajat, a köményt, a sót, a borsot, és felverjük. Megmossuk, megszárítjuk, és apróra vágjuk a fűszernövényeket. A joghurthoz keverjük.

4. A paprikacsíkokat legyező alakban elrendezzük a tányérokon, leöntjük a fűszeres szósszal, majd tálaljuk.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL